Biblioteca

Testul Szondi – Descopera-ți sinele ascuns!

26/02/2015 / Autocunoaștere

Scopul acestui test a fost acela de a explora cele mai profunde impulsuri reprimate ale unei persoane, în baza simpatiei sau antipatiei cauzate de analiza fotografiilor unor psihopați. Testul se bazează pe noțiunea generală potrivit căreia, caracteristicile care ne deranjează la ceilalți sunt cele care ne-au creat un sentiment de neplăcere față de noi înșine într-un stadiu timpuriu al vieții noastre și de aceea au fost negate. Testul SZONDI este mult mai complex, aceasta fiind o versiune mai mică a sa și include doar un singur set de portrete. Rezultatele testului nu implică existența unei anumite tulburări psihice, din moment ce acest test a fost conceput cu scopul de a face o presupunere cu privire la posibilele impulsuri reprimate în conformitate cu teoria psihanalizei.

Descarca prezentare


Testul celor 4 uşi

26/02/2015 / Autocunoaștere

Testele psihologice au rolul de a indica faţete ale personalităţii noastre, pe care le ştim, bănuim că le deţinem sau despre care nu ştim. Unele teste sunt foarte riguroase, în vreme ce alte teste sunt bazate pe joc şi creativitate, în funcţie de ce anume se urmăreşte în testul respectiv. Te invităm, în calitate de benficiar al proeictului “Carieră de succes în ştiinţele inginereşti”, să faci următorul test pseudopsihologic despre tine – Testul celor 4 uşi.

Descarca prezentare


Test de comunicare

26/02/2015 / Autocunoaștere

Comunicarea este esenţială, fundamentală pentru viaţa personală şi socială a fiecaruia dintre noi. Comunicarea este un proces activ de transmitere şi recepţionare de informaţii. A comunica înseamnă a utiliza un ansamblu de metode: “să vorbeşti, să-ţi modulezi intonaţia, să te comporţi într-un anumit fel, să adopţi o mimică, gesturi şi atitudini specifice, să pregăteşti acţiuni combinate, să acţionezi asupra elementelor mediului înconjurător… totul pentru a rezolva, cât mai bine cu putinţă, o problemă legată de un fapt de viaţă”. Prin completarea chestionarului atașat, vei obtine o imagine mai clara legata de eficienta propriului stil de comunicare si ce anume ar trebui sa ai in vedere pentru imbunatatirea acestuia.

Descarca prezentare